Mini faszenes grill
a tökéletes kürtőskalács
elkészítéséhez

alt_features
X

Használati tanácsok

BEGYÚJTÁS

Helyezzen egy akkora kupac faszenet a tűztérbe, hogy az elérje a tűztér oldalait. Gyújtófolyadékkal, géllel, vagy elektromos izzítóval izzítsa fel a szenet.
INFÓ: A teljes kupac felizzásához legalább fél óra szükséges, addig bedagaszt-hatja a kürtőskalács tésztáját.

FIGYELEM! Az izzó szenet ne hagyja magára, mert kipattanhat a sütőből, tüzet okozva! Az izzó széntől a tűztér több száz fokosra felhevül, azt semmilyen körülmények között ne érintse meg. Amíg a szén izzik, a sütő mozgatása legfeljebb hővédő kesztyűben lehetséges.

BEJÁRATÁS

A sütőt nem, de a sütőfákat az első sütés előtt be kell járatni. Ehhez ecsettel és étolajjal olajozza meg a bükkfa hengereket, és helyezze a parázs felé.
Helyezze rá a motort, és indítsa el, hogy körbeforgassa a sütőfát. Hagyja, hogy a fa forrósodjon át, gyöngyözzön rajta az olaj, de figyeljen, hogy ne égjen meg. A művelet, a parázs hőmérsékletétől függően, 5-10 percet vesz igénybe.

FIGYELEM! A használattól a sütőfa felforrósodik. Kerülje a fahenger és különö-sen a tengely szabad kézzel való érintését. Amikor ez elengedhetetlen (pl. a felhelyezett kalácstészta nyújtásánál), használjon papírszalvétát, vagy egyéb segédezközt a tengely végének megfogására.

SÜTÉS

Amikor felhelyezte a kürtőskalácsot a sütőre figyelje, hogyan pirul. A piszkavassal igazgassa a szenet a kalács alatt: ahol jobban sül, onnan húzza el, ahol kevésbé sül, oda toljon még szenet. Megfelelő mennyiségű szén felett a kalács 4-5 perc alatt megsül.

FIGYELEM! A használattól a piszkavas felforrósodik, így annak fémrészét ne fogja meg, és ne helyezze olyan felületre, amit megolvaszthat!

SZÉTSZERELÉS

A sütés után várja meg amíg a parázs leég. Ki is olthatja a parazsat vízzel, de az a hamuval összekeveredve nehezebben eltávolítható szennyeződést okozhat a sütőn. Miután a parázs leégett, borítsa ki a hamut, majd a szerelési útmutatóban leírtak szerint szedje szét a sütőt.
A sütő elemeit mossa le. A rozsdamentes elemekhez dörzsit, súrolóport is használhat, de javasoljuk, hogy csak szálirányba súrolja azokat. A festett ele-meket csak puha, mosogatószeres szivaccsal tisztítsa!
A doboz állapotának megőrzése érdekében, a sütőt csak azután csomagolja bele, amikor minden eleme megszáradt.

FIGYELEM! Az elemet minden esetben távolítsa el a motorból, mert a tárolás, szállítás folyamán elindulhat a motor, és lemerítheti az elemet. Az is előfordulhat, hogy sav folyik ki az elemből, károsítva a motort és a dobozt. Javasoljuk az eltávolított elemet egy nejlon tasakba belehelyezve visszatenni a dobozba.

TÁROLÁS

A Bake’n’Roll sütő dobozát mindig vízszintes helyzetbe tárolja, szállítsa.

FIGYELEM! A party kürtőskalács sütő kittet tartalmazó doboz több, mint 8 kg súlyú, így azt elejtve kárt tehet a környezetébe. Kérjük, hogy óvatosan kezelje, szállítsa, és biztonságos helyen tárolja!